Press "Enter" to skip to content

Lyhyt opas espanjalainen ruoka

Espanjan Ruoka on yksinkertainen ja konstailematon tukeutuen tuoretuotteiden saatavilla paikallisesti ja kausittain. Huolimatta yleinen alas-ja maa laatua, se voi vaihdella villisti alueittain. Ristiin rastiin vuoret, matka Espanjan sisällä ei ollut helppo puoliväliin asti 20-luvulla, kun tiet yhdistävät eri alueilla rakennettiin.

Ennen tätä aikaa, reseptit, ja erityisesti paikallisia erikoisuuksia kasvoi yksittäisten alueiden, ja monet heistä ovat pysyneet muuttumattomina yli 200 vuotta. Paikallinen identiteetti on vahva ja perinteinen ruoanlaitto on erittäin arvostettu eräänlaisena elävää historiaa.

Liha

Espanja on maa lihansyöjiä ja lihatuotteet ovat erittäin laadukkaita. Sian, naudan, kanan ja lampaan usein paahdetaan varten juhlatilaisuuksiin ja porsasta, vasikan ja lammas ovat yleisesti saatavilla.

Erityisesti kannattaa kokeilla, chorizo on sianlihaa makkara maustettu paprika, joka on suolaista ja usein varsin mausteinen. Espanjan perheet usein omat chorizomakkaraa, erääntyvät se kellariin useita kuukausia ennen kuin nauttia siitä. Se löytyy monia lajikkeita; tuore, savustettu, vuotiaista tai erilaisilla yhdistelmillä mausteita riippuvainen alue. Maku chorizo jokaisessa markkinoilla käyt ja koe erot itse!

Kalat ja äyriäiset

Meri kolmelta puolelta maata, Espanja on runsaasti rantaviivaa ja rannikkoalueilla ylpeitä tuoreita ja runsas äyriäisiä. Simpukoita, mustekalaa, katkarapuja ja monia ihania lajikkeita kalojen ovat helposti saatavilla. Kokeile meren antimia paellaa, herkullinen perinteinen pannulla keitetty riisi lautasen tai tuoreeltaan grillattuja sardiineja.

Munat

Munat ovat espanjalainen katkottua ja yksi suosituimmista käyttötavoista muna on Espanjan munakas tai tortilla, paksu munakas, joka kypsennetään suuressa raskas pohjatun pannulla, ilman kääntää. Se sisältää usein perunat ja sipulit tai muita vihanneksia tai lihaa, jotka sauted ensin, ennen kuin muna seos lisätään. Tortilla tarjoillaan paksu kiilat ja on usein toiminut tapaksia, levyt vaihteli purra kokoinen välipalat usein saatavilla baareissa.

juustot

Espanjan juusto valmistetaan usein lampaan tai vuohen maidosta, koska nämä suosittu kotieläimet tehdä hyvin ilmasto- ja maisemia Espanjassa. Juusto voidaan antaa tiedoksi osana ateriaa tai usein lopussa se. Tunnettu juusto kannattaa yrittää on Manchengo, maukas lampaanjuusto.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *