Press "Enter" to skip to content

Andalusialaisia ruokia – Opas

Andalusia on alue kuuluisa ruokaa ja sen kulttuuriin ruokaa. Paljon kuin muualla Espanjassa, ruoka on tärkeä osa sosiaalista elämää; tässä ateria on noin paljon enemmän kuin vain syöminen. Andalusia on myös koti yksi Espanjan suosikki vienti; tapaksia. Ravintolat löytyvät nyt useimmissa suurissa kaupungeissa ympäri maailmaa, mutta maistaa alkuperäisen kannattaa suunnata Sevillaan. Myös alue on maailman suurin oliiviöljyn kanssa hienoimpia maailmassa tuotetaan Andalusian oliivi. Kuten arvata saattaa, oliiviöljy on perusta paljon alueen ruoanlaitto ja mukana monia ruokia.

Monimuotoisuus koko eri alueilla alueella on valtava, lukemattomia erilaisia vaikutteita ovat muokanneet alueiden gastronomia viime vuosisatojen sekä sen maantieteellinen moninaisuus. Maurien perintö on edelleen vahva ja voidaan nähdä etenkin makeisia ja jälkiruokia alueen, joista monet ovat maustettu anis, kaneli, mantelit ja hunaja.

Siunattu upea ilmasto alueella on ympäri vuoden kasvukausi tarkoittaa, että hedelmien ja vihannesten voidaan poimia paikallisesti, jopa talvella. Paikallisesti kasvanut parsa ja avokadoja pidetään joitakin parhaista maailmassa ja siellä koskaan pulaa tuoretuotteita lisätä painoa alueellisiin valikoita. Ehkä tunnetuin ruokalaji Andalusiassa on ”Gazpacho”; jäähdytetty keitto valmistettu tomaatit ja muut vihannekset ja joka on kopioitu kaikkialla maailmassa. Vuonna tukahduttava lämpöä Andalusian kesän, ”Gazpacho” on hyvin virkistävä lounas astia tai käynnistin ja ei pidä hukata ne vierailevat alueella.

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *